Nyakunkon a Valentin nap, így ez a recept most azoknak szól, akik szeretnének ez alkalomból egy finom ám egészséges desszerttel kedveskedni a párjuknak. Csokoládé mousse… hm… már a neve is isteni! Találó nyalánkság a szerelmesek napjára, hiszen a csokoládéról régóta úgy tartják, hogy hatásos afrodiziákum. Akár így van, akár nem, egy biztos: a csokoládé hatékony és egyben kellemes módja a másik iránti törődésünk kifejezésére…
A mértékletesen fogyasztott, nagy kakaótartalmú étcsokoládé ráadásul pozitívan hat egészségi állapotunkra, mivel a kakaó a szervezet számára értékes flavonoidokat tartalmaz, melyek karbantartják a szív- és érrendszert, ezáltal csökkentve a trombózis és a szívinfarktus esélyét. Fontos tehát, hogy minőségi, legalább 70-80%-os kakaótartalmú keserűt használjunk a receptben! A végeredmény egy ízletes cukormentes Valentin napi paleo desszert, mely tökéletes kényeztetést nyújt akár Bálint-napra, akár bármilyen más romantikus estére.
ELŐKÉSZÍTÉS | PIHENTETÉS | ÖSSZESEN |
10 perc | 2 óra | 2 óra 10 perc |
Hozzávalók 2 személyre
170 g minőségi étcsokoládé (legalább 70%-os)
25 dl kókusztej
2 tojás
1 tk vanília kivonat
Néhány szem málna a díszítéshez
Recept elkészítése
1. Reszeljünk le egy kevés étcsokoládét és tegyük félre. A maradékot törjük össze, szórjuk egy turmixgépbe a két egész tojással és a vanília kivonattal együtt, majd turmixoljuk őket addig, amíg jól össze nem keverednek.
2. Melegítsük a kókusztejet majdnem forrásig a tűzhelyen (már gőzöljön, de még ne forrjon), majd óvatosan öntsük a mixerbe, az így kapott keveréket pedig turmixoljuk simára.
3. Helyezzünk néhány szem málnát két pudingos tálka aljára, majd öntsük rájuk a csokoládékrémet.
4. Tegyük 2 órára a hűtőbe, majd tálalás előtt díszítsük reszelt étcsokoládéval és pár szem friss málnával.
Tápanyagtartalom: 642 kcal (55 g szénhidrát, 49 g zsír, 0 g protein)