Szezámmagba forgatott cukkinigolyók

Szezámmagos cukkinigolyók

A következő recept egy könnyed tavaszi csemege, a szezámmagos cukkinigolyók elkészítéséhez nyújt segítséget. Méghozzá nyersen! Bizony, a cukkini ezerarcú zöldségünk, számosféleképpen elkészíthető, akár nyersen is. Ennek előnye, hogy nem sérül a cukkini enzimrendszere, valamint vitamin- és ásványianyagtartalma is megmarad, így teljes mértékben hasznosul minden tápanyag. A recept a nyerskonyhába, az enzimtáplálkozásba és a vegán étrendbe is beilleszthető, ugyanakkor a paleo elveinek is tökéletesen megfelel. Az ízétől sem kell tartani, a cukkini visszafogott ízvilágának köszönhetően ugyanis az eredmény egy kellemesen lágy, vitamindús harapnivaló…

 

A cukkini rendszeres fogyasztásának jótékony hatásairól itt, a szezámmagéról pedig itt olvashatsz bővebben.

ELKÉSZÍTÉS PIHENTETÉS ÖSSZESEN
 20 perc  1 óra 1 óra 20 perc

Hozzávalók 2 személyre

2 db közepes méretű cukkini
2 ek szezámmag, plusz a forgatáshoz
2 ek napraforgómag
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
Só, bors

 

Recept elkészítése

1. Alaposan mosd meg a cukkinit és vágd le a végét! Ezután reszeld le egy durva lyukú reszelőn, sózd be, és hagyd állni 1 órát! Miután levet eresztett, nyomkodd jól ki a levét!
2. A kétféle magot őröld meg (ehhez ételaprítót, vagy akár kávédarálót is használhatsz), majd az áttört fokhagymával együtt keverd a lereszelt, kinyomkodott cukkinihez!
3. Add hozzá az apróra vágott petrezselymet és kevés borsot, majd gyúrj belőle kerek gombócokat! Az így kapott cukkinigolyókat forgasd meg szezámmagban, és tálalásig tárold hűtőben!

Energiatartalom: 234 kcal / adag