Kókusztejes chia puding

Kókusztejes chia puding

Most egy egyszerű, ám annál nagyszerűbb paleo reggeli receptjét osztom meg veled, mely időhiányban szenvedőknek kifejezetten jól jöhet: paleo puding kókusztejjel! Fő alapanyaga az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő chia mag, mely annak köszönheti kelendőségét, hogy viszonylag alacsony kalóriatartalma igencsak jelentős tápanyagtartalommal párosul. Emellett hamar jóllakottságérzetet biztosít, így ideális energiabomba a nap indításához…

A chia mag ásványi anyag tartalma kiemelkedő, omega-3 zsírsavban (ALA) különösen gazdag, magas rosttartalmából kifolyólag pedig képes nagy mennyiségű vizet elnyelni és sűrű géllé alakulva kitölteni a gyomrot, ezáltal lassítva a szervezetbe jutó cukrok felszívódását. A kókusztej szintén hasznos tápanyagforrás, ráadásul az anyagcsere felgyorsítása által segít megelőzni az elhízást, illetve azonnali energiaforrást biztosít. Ezzel a két hozzávalóval pár perc alatt kész a tápláló, energiadús és finom reggeli..

ELŐKÉSZÍTÉS PIHENTETÉS ÖSSZESEN
 5 perc  8 óra 8 óra 5 perc

Hozzávalók 2 személyre

4 dl kókusztej
6 ek chia mag
Néhány szem feketeszeder (vagy egyéb bogyós gyümölcs)
1 tk vanília kivonat (opcionális)
Méz / stevia ízlés szerint (opcionális)

Recept elkészítése

1. Ha van lehetőséged, készíts kókusztejet házilag (a receptet erre találod). Ha nincs, a bolti kókusztej is megteszi, de figyelj arra, hogy csakis jó minőségű, adalékanyag-mentes tejet használj!

2. A hozzávalókat alaposan keverd össze, tedd egy-egy kis tálba vagy pohárba és rakd a hűtőbe egy éjszakára. (TIPP: Ha van kedved, magához a kókusztejhez is turmixolhatsz a választott gyümölcsből, mielőtt hozzákevernéd a többi alapanyagot.)

3. Reggel győződj meg róla, hogy a chia mag zselés állagot kapott, majd halmozz a pudingod tetejére néhány szemet kedvenc gyümölcsödből (én az augusztusi szederszüretből lefagyasztott feketeszederből válogattam). Jó étvágyat!

TIPP: Chia puding készítéséhez bármilyen növényi tejet használhatsz, de a kókusztej kifejezetten jól illik hozzá. Idény- vagy fagyasztott gyümölcs helyett ízesítheted fahéjjal, kakaóporral vagy kókuszreszelékkel is, a tetejét pedig megszórhatod durvára tört dióval vagy egyéb diófélével.